Produktinformation Ekologiska kakaonibs 1 kg
"Aldrig mer utan mina kakaonibs!" Detta eller något liknande hörs med jämna mellanrum från kontoret på KoRo när det gäller våra favorittoppings. Vi är inte ensamma om detta - du har förmodligen redan njutit av de små, mjuka bitarna av råa kakaobönor som ger en chokladig touch till varje frukostskål och sött bakverk. Skaffa dig snabbt ett förråd av chokladig supermat och beställ våra ekologiska kakaonibs direkt i en 1 kg förpackning!
Kakaoträdet och dess frukter
Det är inte längre någon hemlighet att vi på KoRo gillar kakao - vårt sortiment visar att kakaofruktens frön pryder många av våra produkter med sin ojämförliga bittra och söta ton. Det stämmer, kakaobönor är inget annat än frön från frukten som växer direkt på kakaoträdets stam. Kakaobönorna skördas två gånger om året. De viktigaste odlingsområdena är utspridda i tropikerna i Västafrika, Central- och Sydamerika och Asien. Bönorna i frukten är väl skyddade eftersom de är omgivna av fruktkött, även kallat pulp. Genom jäsning kan fruktköttet noggrant separeras från fröna. För att göra detta placeras massan vanligtvis på banan- eller palmblad och täcks med ytterligare ett lager blad. På grund av den tropiska värmen inleds automatiskt en jäsningsprocess som pågår i 5-10 dagar, varefter fruktköttet har blivit helt flytande. Förresten så kan pulpen bland annat användas för att göra utsökt kakaofruktjuice. För våra kakaonibs torkas, skalas, rostas och bryts de utsatta bönorna i små bitar - så att du kan använda dem direkt som topping! Men du kan också hitta dem i sitt ursprungliga skick, som hela kakaobönor, i vår butik.
Recept med kakaonibs-smoothie
Chocoholism bör uppmärksammas: Våra kakaonibs är den utmärkta ingrediensen i alla läckra frukostbowlkreationer! Förutom den utsökta, syrliga chokladsmaken ger de en nödvändig portion krispighet till din bowl ( i en perfekt kokosskål). Eller är du redan full av kakaonib-smoothie-feber?! Ha i de små kakaobitarna i mixern och gör till exempel en Chocolate Pudding Smoothie Bowl. För ett fantastiskt chokladigt mellanmål kan vi också rekommendera chokladkakekulorna i vår blogg. Garanterat att imponera på dina nära och kära som en söt souvenir - vackert förpackad i en Mason Jar, en fantastisk present till alla som är matintresserade. På grund av de små kakaobitarnas syrlighet kan du också använda dem på ett utmärkt sätt i salta rätter, t.ex. i en läcker grönsakschili. Förresten: Kakaonibs är inte supersöta, utan smakar snarare chokladigt och syrligt - om du gillar det riktigt sött har vi också kakaonibs sötade med panela i lager.
Köp ekologisk kakaonibs
Våra kakaonibs har allt som ditt kakaohjärta önskar. De smakar chokladigt och lite syrligt, är veganska och har ett högt fiberinnehåll. Och med 1 kg värdeförpackning sparar du pengar samt transport- och förpackningsavfall, så det är win-win-win! Come to the cocoa side: köp kakaonibs nu på Koro!
Varning: Trots höga kvalitetskrav kan förpackningen innehålla enstaka skalbitar.
Näringsvärde | pro 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 2689 / 642 |
Fett | 53 g |
varav mättade fettsyror | 32 g |
Kolhydrater | 2 g |
varav socker | 2 g |
Fiber | 27 g |
Protein | 12 g |
Salt | 0 g |
Produktnummer: | KAKAO_001 |
---|---|
Ursprung | Peru |
Ursprung (tillverkning) | Peru |
Ekologiskt ursprung | Nicht-EU-Landwirtschaft |
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260335832332 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvaras torrt, svalt och skyddat från värme. |
Ingredienser | 100% kakaonibs**från kontrollerat ekologiskt jordbruk Kan innehålla bitar av skal |
Allergener | Kan innehålla spår av GLUTEN, SOJA, SESAME, MANDEL, HASSELNÖTTER, VALNÖTTER, CASHEWNÖTTER och PISTAGE. |
Bäst före-datum | 22.04.2024 |
Produktbeskrivning | Ekologiska kakaonibs |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Ekologiska kakaonibs 1 kg | Bio Kakaobohnen 1 kg | Ekologiska kakaonibs i panela 1 kg | |
Kommentarer | |||
Pris | 15,00 €* | 15,00 €* | 16,50 €* |
Artikelnummer | KAKAO_001 | KAKAO_008 | KAKAO_015 |
Zutaten | 100% kakaonibs**från kontrollerat ekologiskt jordbruk Kan innehålla bitar av skal | 100 % Kakobohnen* *aus biologischer Landwirtschaft | 50 % kakaonibs*, 25 % panela*, kakaomassa* *från ekologiskt jordbruk. |

Veganska banan chokladmuffins
Inget slår saftiga banan-chokladmuffins. De är en riktig godbit och det bästa med dem är att de är helt veganska!

Morotshake med chokotopping
Du förknippar morotskaka med våren? Gör det till en höstfrukost med en kakaotoppning!

Höstens riskakaka snack
Du kan också komma in i höststämningen med mellanmål som detta riskakakakssnack.

Chokladkaka bollar
Uppmärksamma alla chokladälskare - här kommer den koncentrerade kraftchokladen i bollform.

Smoothie Bowl
Sommar i en skål

Pumpkin Cookiedough
Förresten är det inte bara gott på Halloween!
Sorten & Herkunft

Criollo Kakao gilt als sehr edel und überzeugt mit seinem zartbitterem, aromatischen Geschmack. Ursprünglich stammt er aus Mittelamerika und wird aufgrund seines Geschmacks auch „Würzkakao“ genannt.
Land | Tonnen |
---|---|
Kamerun | 250000 |
Elfenbeinküste | 1964000 |
Ghana | 905000 |
Nigeria | 250000 |
Brasilien | 204000 |
Ecuador | 287000 |
Indonesien | 240000 |
Papua-Neuguinea | 36000 |
Kakao stammt aus Mittelamerika und wurde dort schon von den Maya als Nutzpflanze angebaut. Lange Zeit waren Produkte aus Kakao ein äußerst hochwertiges Genussmittel und nur einem kleinen Teil der Bevölkerung zugänglich. Doch aufgrund der großen Beliebtheit begann im 17. Jahrhundert der industrielle Anbau und heute ist Kakao in all seinen Variationen zu erschwinglichen Preisen zu erhalten. Die Elfenbeinküste führt die weltweite Produktion an, gefolgt von Ghana, Indonesien, Nigeria, Kamerun, Brasilien und weiteren Ländern, die insgesamt jährlich über 5 Mio. Tonnen Kakaobohnen ernten. Übrigens werden für eine Tafel Schokolade rund 50 Kakaobohnen benötigt!
Herstellung

Wahr oder falsch? Naja, fangen wir von vorne an: Ohne Kakaobohne, kein Kakao und folglich auch keine Schokolade. Kakaobohnen sind die Samen der Kakaofrucht und wachsen bei Temperaturen von etwa 30 °C am Stamm des Kakaobaumes. Geerntet werden die Früchte mit Macheten und Sichelstäben

Als nächstes geht es für die Böhnchen zur Fermentation. Warum das notwendig ist, fragst Du Dich? So wird gewährleistet, dass sie das gewünschte Aroma erhalten. Bei diesem Prozess ändern die Bohnen ihre Farbe außerdem von weiß zu braun. Während der Gärung entsteht ordentlich Hitze zwischen den einzelnen Kakaobohnen. Die Folge: Die Bohnen werden feucht. Deswegen ...

... geht es für die Kakaobohnen nun in die Sonne, zum Trocknen. Das kann einige Wochen in Anspruch nehmen. Bevor es dann zu uns in den Onlineshop geht, müssen die Böhnchen abschließend noch geröstet werden.

Fertig sind herrlich aromatische Kakaobohnen! Wir füllen sie für Dich in die 1 kg-Packung und liefern sie bequem zu Dir nach Hause. Du kannst die herbe Leckerei entweder pur vernaschen oder Dein Müsli, Porridge und Obstsalat damit upgraden. Natürlich kannst Du auch Deine eigene Trinkschokolade daraus herstellen. Schon die Azteken haben Kakao als Nahrung der Götter und Göttinnen geschätzt – also kannst Du ab sofort göttlich naschen!
Så här har priset utvecklats över tid
Alle Angaben ohne gewähr!
Logga in
Skärande, krispig chokladsmak utan socker
Mycket goda, jag beställde två förpackningar på en gång, eftersom de blir snabbt tomma trots den stora mängden.
Det här fältet är frivilligt - varför måste jag fylla i det under utvärderingen?
God kvalitet. Priset är rätt! Allt är bra!
Mega läckert alternativ till choklad i müsli
Jag lägger dem i mina frukostflingor varje dag. När banan eller annan söt frukt finns i den smakar kakaonibs nästan som choklad (fast knapriga).
Top - wir verbrauchen ca. 5 kg pro Jahr :-)
Kaufen wir immer wieder. Genialer Allrounder für Müsli und Obernight Oats als Topping genau wie in Schokokuchen oder -Pudding.
Perfekt som sockerfri chokladtopping till müsli.
Perfekt som sockerfri chokladtopping till müsli.
Chokladalternativ i müsli
Särskilt gott i müsli - bäst att låta det ligga i blöt över natten.
Den bästa frukosttoppingen någonsin
Även här tycker jag att kvaliteten och pris-prestandaförhållandet är oslagbart.
Kakaonibs är populära i müsli och i bakning och vi kan inte längre tänka oss att de är oumbärliga i vårt kök.
Så bra
Dessa kakaonibs är fantastiska. De ger min müsli en extra krispighet och när jag blandar dem i yoghurt med frystorkade jordgubbar smakar det som yoghurt utan socker. Soooo gott
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.