Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologiskt sojamjöl 1 kg

6,50 €*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Rostat sojamjöl med full fetthalt
  • Lätt nötaktig smak
  • 90 % mindre kolhydrater än vetemjöl*.
  • Högt proteininnehåll
  • Passar även som vegansk äggersättning och som bindemedel för såser.
Meddela mig när produkten är åter i lager.
Genom att skicka in detta formulär accepterar jag allmänna villkor så väl som integritetspolicy.

Denna produkt förväntas vara åter i lager den 07.05.2024

Produktinformation Ekologiskt sojamjöl 1 kg

När du bläddrar igenom receptets ingredienser ser du en som du naturligtvis inte fick med dig: ett ägg! Ska du gå ut igen nu? Nej, inte ett bra alternativ. Särskilt eftersom du kanske till och med är vegan och bara av den anledningen avstår från ägg. I så fall behöver du en värdig ersättare. Då är det är bra att den mest framgångsrika mjölsorten just har kommit in i KoRo-sortimentet. Vårt ekologiska sojamjöl ersätter ägget i degen som en topp och binder såser som om det aldrig hade gjort något annat. Och förresten, det ger verkligen en bättre smak åt dina kakor när du bakar dem. Vårt rostade sojamjöl har ett högt proteininnehåll på 41 g per 100 g produkt. Köp ekologiskt sojamjöl nu!

Rostat för dig: helfett sojamjöl av ekologisk kvalité

Hur gör vi mjöl av våra ekologiska sojabönor? Det är enkelt: Först rengörs och skalas sojabönorna. Därefter krossas och rostas de innan de mals i det sista steget. Resultatet är ett helfett sojamjöl. Det betyder att vi inte har tagit bort något extra fett från sojamjölet, utan älskar det precis som det är. Rostat sojamjöl smakar nötigt och maltigt och har en egen karakteristisk smak. För att det inte ska kännas vid bakning rekommenderar vi att endast 20-30 % av mjölet i receptet ersätts med sojamjöl. Du kan eventuellt behöva använda lite mer vätska.

Rostat sojamjöl som ägg-ersättning

I stället för att se chia- eller linfrön svälla kan du också blanda ihop en snabb äggersättning med vårt ekologiska sojamjöl. För att göra detta blandar du en stor matsked sojamjöl med två matskedar vatten till en jämn smet och tillsätter sedan blandningen till resten av smeten. Det går nästan lika snabbt som att blanda med den veganska äggersättningen från vår butik!

Baka, baka, kaka, mjöl från KoRo på ingång!

Förstås så kan inte allt mjöl vara lika bra som vårt ekologiska sojamjöl. Men de har helt olika styrkor: Om du skulle göra din deg enbart av rostat sojamjöl skulle den förmodligen inte smaka så bra. Isåfall är vetemjöl eller mandelmjöl bättre alternativ. Du kan också vara modig och prova spännande sorter som sötpotatismjölkikärtsmjöl eller teffmjöl. Scenen är din!

Köp ekologiskt sojamjöl

Se upp, det här mjölet har allt: ekologiskt sojamjöl binder dina såser, stjäl äggets jobb och övertygar i klassisk kakdeg med sitt höga proteininnehåll! Och dessutom: Kolhydratinnehållet är 90 % lägre än i vetemjöl.* Vår obesegrade mästare på alla mjölarenor: köp rostat sojamjöl nu!

*Vårt ekologiska sojamjöl innehåller 7 g kolhydrater per 100 g produkt. Som jämförelse kan nämnas att konventionellt vetemjöl innehåller cirka 70 g kolhydrater för samma mängd. Detta innebär att kolhydratinnehållet i rostat sojamjöl är 90 % lägre.

Näringsvärde per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1716 /  412
Fett 21 g
varav mättade fettsyror 2.9 g
Kolhydrater 7 g
varav socker 3 g
Fiber 19 g
Protein 41 g
Salt 0 g
Produktnummer: SOJA_016
Bäst före-datum 08.10.2024
Ursprung Österrike
Ursprung (tillverkning) Österrike
Ekologiskt ursprung EU-jordbruk
Innehåll 1 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718299615
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
PL-EKO-07
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras på en sval och torr plats.
Ingredienser 100 % sojabönor* *ekologiskt odlat
Allergener Kan innehålla spår av GLUTEN, SOJA, NÖTTER och SESAM.
Produktbeskrivning Bio Sojamehl aus geschälten und gerösteten Sojabohnen
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Frågor & svar Ekologiskt sojamjöl 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
För en snabb äggersättning kan du blanda en upphöjd matsked sojamjöl med två matskedar vatten tills det är slätt.
Vårt ekologiska sojamjöl innehåller 7 g kolhydrater per 100 g produkt. Som jämförelse kan nämnas att konventionellt vetemjöl innehåller cirka 70 g kolhydrater för samma mängd. Du kan läsa alla näringsvärden i tabellen bredvid eller under produktbeskrivningen.
Sojamjöl är - som namnet antyder - mjöl av sojabönor. Det har ett högt proteininnehåll på 40 % och samtidigt 90 % mindre kolhydrater än vetemjöl. Förutom vid bakning kan den användas som vegansk äggsubstitut och som bindemedel i såser. För att göra sojamjöl rengörs sojabönorna först och sedan skalas de. Därefter krossas och rostas de innan de mals.
Vårt ekologiska sojamjöl innehåller endast ingredienser som naturligt inte innehåller gluten. Beroende på odlingsområdet kan dock ovetande kontaminering med glutenhaltigt spannmål förekomma under skörd eller bearbetning. Därför tar vi det säkra före det osäkra och deklarerar inte vårt sojamjöl som glutenfritt.
Till en hälsosam livsstil hör en balanserad och varierad kost. Vi anser därför inte att det är användbart att klassificera enskilda livsmedel som "hälsosamma" eller "ohälsosamma" i sig. Som alltid är balans nyckeln! Ekologiskt sojamjöl får poäng hos oss på grund av dess höga proteinhalt och lägre kolhydrathalt jämfört med vetemjöl. Du kan använda den för bakning, som en tjockare sås eller som en vegansk äggersättning.
Det mest kända är sojamjöl som vegansk äggsubstitut. Du kan ersätta ett ägg genom att blanda en upphöjd matsked sojamjöl med två matskedar vatten. Precis som alla andra mjölsorter kan du också använda vårt ekologiska sojamjöl för bakning. Du kan ersätta upp till en tredjedel av mjölet i dina recept med sojamjöl utan att ändra konsistensen eller smaken på dina bakverk. Förresten fungerar det också utmärkt att förtjocka såser med sojamjöl!
Rostat sojamjöl har en lätt nötaktig smak. För att undvika att mjölets egen smak kommer fram i dina bakverk rekommenderar vi att endast cirka en tredjedel av mjölet i receptet ersätts med sojamjöl.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Passende Rezepte
Lätt
30 Min.
Kokos-pannkakor
Kokos-pannkakor
A
Alina M.

Vad andra har sagt om Ekologiskt sojamjöl 1 kg

4.9/5

14 Omdömmen


12
2
0
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

21.12.2022

Super quality

The organic soy flour already smells so good when you open the bag. From it I have made savory crêpes. One variety with spring onion and eggs and another variety with ham and cheese. Both turned out well and are very tasty. The amount of soy flour to wheat flour for the crêpes batter should be 1 to 2.

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

26.01.2024

Perfekte Proteinquelle

Als Pfannkuchen als Ersatz für herkömmliches Mehl perfekte Proteinquelle.

M

Matthias H.

08.03.2024

Fits, everything as described

good quality, it would be even nicer in plastic-free packaging

Anonym

26.01.2024

Perfekte Proteinquelle

Als Pfannkuchen als Ersatz für herkömmliches Mehl perfekte Proteinquelle.
L

Laura S.

04.12.2023

Good quality !

Finely ground, binds well and has a neutral taste. I use it as an egg substitute for pancakes and vegan pannade.
T

Tim Q.

13.11.2023

Highly recommended

It's very nice, high in protein and you can hardly taste it in pancakes, for example. Highly recommended.
K

Kerstin Z.

27.08.2023

To recommend

Since I am not a friend of protein powder, I want to spice up my kitchen with this. The powder smells very good and also tastes good, I found with other products not unbdingt. Good price / performance ratio.

Anonym

31.01.2023

Delicious proteins

I was looking for vegetable protein sources and came across this product. The taste is mild and combines well for example with nuts and fruits in a kind of porridge.

Anonym

20.01.2023

Super product!

I love it for baking.

Anonym

27.12.2022

Am very satisfied

Great product. Made dumplings with it. Everything was perfect.

Anonym

21.12.2022

Super quality

The organic soy flour already smells so good when you open the bag. From it I have made savory crêpes. One variety with spring onion and eggs and another variety with ham and cheese. Both turned out well and are very tasty. The amount of soy flour to wheat flour for the crêpes batter should be 1 to 2.

Anonym

20.12.2022

Genual

For baking and as an egg substitute class

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in