Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
🗓 3.1.2020 👤 Caroline Loße

Inkivääri kylmänä vuodenaikana

Oletko koskaan syönyt raakaa inkivääriä? Etenkin nykyisenä kylmänä vuodenaikana immuunijärjestelmäsi voi hyötyä siitä ja vahvistua.

Inkivääri kylmänä vuodenaikana

Raaka inkiväärin edut

Olet luultavasti jo törmännyt pieniin kellertäviin mukuloihin supermarketissa tai kuullut inkiväärin myönteisestä maineesta. Mutta oletko koskaan kokeillut raakaa inkivääriä? Pieni juuri ei sovellu vain teeksi tai ruoanlaiton ainesosaksi, vaan sillä on myös raakana syötynä monia etuja ja ravintoaineita.

Ravintoaineet

Inkivääri sisältää useita tärkeitä ravintoaineita, joita kehomme tarvitsee. Näitä ovat kalsium, rauta, fosfori ja kalium, mutta myös vitamiineja, kuten C-vitamiini, joka on herkkä kuumuudelle ja voi siksi hävitä nopeasti, jos inkivääri valmistetaan esimerkiksi teen muodossa.

Raa'alle inkiväärille on ominaista myös pistävä maku, joka johtuu gingerolista. Myös tämä ainesosa on herkkä kuumuudelle, minkä vuoksi raaka inkivääri on erityisen terveellistä mutta myös erityisen kirpeää. Raakana syöminen kannattaa kuitenkin ehdottomasti sen monien ravintoaineiden vuoksi, joita on erityisen paljon verrattuna muihin jalostettuihin inkiväärituotteisiin.

Käyttö

Inkivääri voi lievittää erityisesti ruoansulatusvaivoja ja flunssaoireita. C-vitamiinilla ja gingerolilla on tässä myös ratkaiseva merkitys. Lisäksi se tehostaa aineenvaihduntaa ja sillä on antioksidanttinen vaikutus.

Inkivääriannokset

Jos et jaksa pureskella raakaa inkivääriä, voit valmistaa seuraavalla yksinkertaisella reseptillä omia inkiväärishotteja, jotka ovat erityisen väkeviä ja tehokkaita.

Ainekset noin 5 shottia varten:

  • 50 g inkivääriä
  • 1 sitruuna
  • 50 ml agavesiirappia

Valmistaminen: 1:

  1. Kuori inkivääri ja laita se tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Sekoita sitten kaikki ja jaa siivilän läpi pieniin laseihin.

Vastaavat tuotteet