
Raaka inkiväärin edut
Olet luultavasti nähnyt pieniä kellertäviä mukuloita supermarketissa tai kuullut inkiväärin myönteisestä maineesta. Mutta oletko koskaan kokeillut raakaa inkivääriä? Pieni juuri ei sovellu vain teeksi tai ruoanlaiton ainesosaksi, vaan se tarjoaa myös raakana lukuisia etuja ja ravintoaineita.
Ravintoaineet
Inkivääri sisältää useita tärkeitä ravintoaineita, joita kehomme tarvitsee. Näitä ovat kalsium, rauta, fosfori ja kalium, mutta myös vitamiineja, kuten C-vitamiini, joka on herkkä kuumuudelle ja voi siksi hävitä nopeasti, jos inkivääri valmistetaan esimerkiksi teen muodossa.
Raa'alle inkiväärille on ominaista myös pistävä maku, joka johtuu gingerolista. Myös tämä ainesosa on herkkä kuumuudelle, joten raaka inkivääri on erityisen terveellistä mutta myös erityisen kirpeää. Raakana nauttiminen kannattaa kuitenkin aina, sillä siinä on paljon ravintoaineita, joita on erityisen paljon toisin kuin muissa jalostetuissa inkiväärituotteissa.
Käyttö
Inkivääri voi lievittää erityisesti ruoansulatusvaivoja ja flunssaoireita. Tässäkin C-vitamiinilla ja gingerolilla on ratkaiseva merkitys. Lisäksi se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja sillä on antioksidanttinen vaikutus.
Inkivääriannokset
Jos et jaksa pureskella raakaa inkivääriä, voit valmistaa seuraavalla yksinkertaisella reseptillä omia inkiväärishotteja, jotka ovat erityisen väkeviä ja tehokkaita.
Ainekset noin 5 shottia varten:
- 50 g inkivääriä
- 1 sitruuna
- 50 ml agavesiirappia
Valmistaminen: 1:
- Kuori inkivääri ja laita se tehosekoittimeen yhdessä muiden ainesten kanssa. Sekoita sitten kaikki ja jaa siivilän läpi pieniin laseihin.