Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
🗓 24.12.2018 👤 Sarah Klein

Superfood glögiviini

Ei joulumarkkinoita ilman glögiä! Lue täältä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää oman glögin valmistamisesta ja siitä, miten siitä tulee todellista superruokaa.

Superfood glögiviini

Jotain glögin kaltaista oli olemassa jo muinoin. Silloin viiniin sekoitettiin hunajaa ja erilaisia mausteita, kuten pippuria ja sahramia, ja siihen lisättiin paahdettuja taatelin siemeniä. Nykyään glögi valmistetaan perinteisesti valko- tai punaviinistä, joka maustetaan mausteilla, kuten appelsiininkuorella, kanelilla, neilikalla ja kardemummalla. Punaista glögiä pidetään klassikkona, mutta valkoisen glögin suosio on kasvussa.

Jos et halua juoda glögiä joulumarkkinoilla kylmässä vaan mieluummin nauttia sitä kotona ja kokeilla uusia, jännittäviä variaatioita, sinun kannattaa valmistaa sitä tänä vuonna itse.

1. perusasiat - oikea viini

Ennen kuin päätät glögin yksittäisistä ainesosista, sinun on ensin löydettävä oikea viini. Teollisesti tuotettu glögiviini sisältää yleensä paljon fuselöljyjä ja niiden peittämiseksi paljon puhdistettua teollisuussokeria. Fuselöljyt aiheuttavat kuuluisan krapulan seuraavana aamuna, ja ne ovat merkki huonolaatuisesta viinistä. Siksi oman glögiviinisi perustan tulisi ensinnäkin koostua hyvästä, laadukkaasta viinistä.
Sen jälkeen sinun on päätettävä, millaista glögiä haluat valmistaa. On olemassa sekä valkoisia että punaisia glögiviinejä. Ne eroavat toisistaan lähinnä sisältämiensä mausteiden perusteella. Punainen glögi maistuu melko voimakkaalta, talviselta ja pyöreältä, kun taas valkoisen glögin maku on kevyempi, vähemmän tunkeileva ja herkempi. Lisäksi valkoviiniä pidetään yleensä kevyempänä ja raikkaampana - punaviini sen sijaan maistuu raskaammalta ja voimakkaammalta.

2 Nyt mennään - kuumenna viini

Kun olet päättänyt viinin, voit aloittaa sen valmistamisen. Laita tätä varten yksi tai kaksi pulloa viiniä suureen kattilaan ja kuumenna sitä keskilämmöllä. Varoitus: Viini ei saa kiehua! Tämä johtuu siitä, että sen sisältämä alkoholi haihtuu vähitellen ja viini menettää makunsa.

3. Yksityiskohdat - mausteiden valinta

Nyt on aika jalostaa glögiviiniäsi. Tässä tarvitaan luovuuttasi. Kaikki mausteet eivät kuitenkaan sovi yhtä hyvin punaiseen ja valkoiseen glögiviiniin.

Maustevinkkejä valkoista glögiviiniä varten

Hieman hienompi valkoinen glögi tekee vaikutuksen ennen kaikkea melko hillityllä, lähes kevyellä maullaan. Siitä tulee erityisen herkullinen ja hedelmäinen, kun siihen sekoitetaan noin 250-500 ml omenamehua. Se sopii hyvin mausteiden, kuten luomusitruunankuoren, inkiväärin tai kardemumman kanssa. Valkoinen glögi on erityisen jännittävää maca-jauheemme kanssa. Macaa pidetään superfoodina, jolla on parantavia ominaisuuksia, ja se maistuu voimakkaalta, hieman mausteiselta ja eksoottiselta, mikä antaa juomalle epätavallisen maun. Jos haluat hieman lisää makeutta, voit sekoittaa joukkoon myös kookoskukkasokeria maun mukaan. Sopivia viinilajikkeita ovat esimerkiksi Riesling tai Chardonnay.

Maustevinkkejä punaiselle glögille

Punaiselle glögiviinille on ominaista täyteläinen aromi ja voimakkaat, talviset mausteet. Erityisen aromaattiseksi se muuttuu, kun siihen lisätään hieman karpalo- tai granaattiomenamehua. Kevyt hapokkuus sopii täydellisesti yhteen makeiden mausteiden, kuten Ceylonin kanelin tai vaniljan, kanssa. Pieni määrä ruusunmarjajauhettamme antaa viinille myös hedelmäisen makean maun. Jos haluat klassisemman maun, voit lisätä yksinkertaisesti appelsiininkuorta, neilikkaa, kanelia ja muskottipähkinää. Voit myös makeuttaa viinin pienellä määrällä kookoskukkasokeria. Sopivia lajikkeita ovat esimerkiksi Merlot tai Trollinger.

4. Loppusekoitus - sekoita, anna hautua, valmista!

Voit lisätä nesteeseen molemmissa vaihtoehdoissa mielellään kokonaisia kanelitankoja tai vaniljatankoja, jotka on poistettava ennen nauttimista. Tämä antaa viinille vielä voimakkaamman mausteisen maun.
Mausteet sekoitetaan lämmitettyyn viiniin, ja niiden tulisi antaa hautua noin 30 minuuttia. Kattila kannattaa peittää haudutuksen ajaksi.
Tämän jälkeen voit kaada viinin kauhalla suureen kuppiin ja nauttia sen kuumana. Joulumarkkinatunnelma on taattu!


KoRo-tiimi toivottaa sinulle hyvää joulua.

Vastaavat tuotteet