Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
🗓 21.12.2020 👤 Melli

Herkullisia hasselpähkinäisiä suklaapalloja

Nämä pienet pallot saattavat muistuttaa sinua muista maukkaista välipaloista, mutta voit olla varma, että voit napostella niitä hyvällä omallatunnolla.

Herkullisia hasselpähkinäisiä suklaapalloja

Ainesosat

Annokset: - + Suklaakuorta varten:

Valmistus

Vaihe 1

Hienonna hasselpähkinät karkeasti tehosekoittimessa ja poista noin 30 g (18-20 palaa) ja laita ne sivuun päällystystä varten. Jalosta loput hasselpähkinöistä karkeaksi jauhoksi.

Vaihe 2

Lisää kaakaojauhe, vaahterasiirappi, pähkinävoi, kookosöljy, vanilja ja mausteet ja työstä ruokaprosessorissa homogeeniseksi massaksi. Seoksen pitäisi pysyä kasassa.

Vaihe 3

Muotoile käsilläsi 18-20 palloksi ja täytä jokainen pallo kokonaisella hasselpähkinällä.

Vaihe 4

Pyörittele pähkinät sitten suklaarakeiden/kaakaonibsin ja hienonnettujen hasselpähkinöiden seoksessa.

Vaihe 5

Laita pallot jääkaappiin kovettumaan.

Vaihe 6

Sulata sillä välin kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja työstä homogeeniseksi seokseksi. Sekoita tarvittaessa pienellä vatkaimella, jotta ei muodostu kokkareita. Lisää vanilja ja suola ja sekoita hyvin. Nyt sinulla on tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on noin 100 %.

Vaihe 7

Lisää siirappi maun mukaan. 1 tl = noin 85 % kaakaopitoisuus, 1,5 tl = noin 75 % kaakaopitoisuus, 2 tl = noin 60 % kaakaopitoisuus.

Vaihe 8

Kasta pallot sulaan suklaaseen ja laita ne takaisin jääkaappiin. Anna kovettua vähintään 1-2 tuntia, mieluiten yön yli.

Vaihe 9

Säilytä jääkaapissa syömiseen asti ja nauti huoneenlämmössä, jotta maut pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.