Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
🗓 21.8.2023 👤 Hannah Rieder

Tutustu: schwarzer Tahin

Kyllä, luit oikein: musta tahini. Koska fiksut KoRo-päämiehet ovat huomanneet, että on olemassa mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä. Ja koska emme jätä kiveäkään kääntämättä, ajattelimme, että meidän on ehdottomasti kokeiltava mustista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia. Tulos: uusi suosikkiseesamisi.

Tutustu: schwarzer Tahin

Mitä seesamivoi on?

Seesamivoi eli tahini on jauhettuja seesaminsiemeniä - mikä yllätys. Siemeniä sekoitetaan, kunnes niiden sisältämä öljy vapautuu. Tuloksena on pähkinäinen, kermainen sose, jota voit käyttää monin tavoin - aivan kuten herkullisia pähkinäsoseitamme. Jos olet kuitenkin joskus käynyt ostamassa tahinia tai seesaminsiemeniä, olet luultavasti löytänyt vain valkoista tahinia ja valkoisia seesaminsiemeniä. Olemme kuitenkin rakastuneet myös mustaan tahiniin ja mustaan seesamiin, minkä vuoksi löydät molemmat kaupastamme käytännöllisissä säilytyspakkauksissa - ja KoRo tarjoaa lisäksi luomulaatua.

All about: Seesaminsiemenet

"Kaikki ei ole mustavalkoista" pitää elämässä paikkansa, mutta ei seesaminsiementen kohdalla. Niitä on itse asiassa vain kahta väriä: mustaa ja valkoista. Musta seesami on kuitenkin alkuperäinen väri. Nämä kaksi lajiketta eroavat kuitenkin toisistaan paitsi väriltään ja alkuperältään myös maultaan. Valkoisissa seesaminsiemenissä on melko mieto maku, kun taas mustat seesaminsiemenet ovat voimakkaampia ja hieman pähkinäisiä.

Valkoisia seesaminsiemeniä käytetään yleisemmin afrikkalaisessa ja eteläamerikkalaisessa keittiössä, esimerkiksi marokkolaisessa tajinessa, baba ganoushissa tai meksikolaisessa chilikastikkeessa mole. Mustia seesaminsiemeniä käytetään todennäköisemmin Arabian niemimaan ja Itä-Aasian keittiössä, esimerkiksi pörröisissä litteissä leivissä tai makeana täytteenä japanilaisessa mochissa. Nyt tiedät, mitä kaikkea seesaminsiemenistä voi tehdä, mutta entä seesamivoi?

Näin käytät: Luomu musta tahini

Musta tahini on ihanteellinen, jos haluat antaa ruokiin kermaisen koostumuksen ja pähkinäisen maun, mutta pähkinävoin kaltainen luonnollinen makeus ei sovi ruokaan. Voit käyttää mustaa tahinia myös salaattikastikkeissa pähkinäisen maun saamiseksi tai valmistaa kermaisen dippikastikkeen vihannestikuille. Musta tahini sopii myös erinomaisesti tofukuutioiden tai seitanin marinointiin, sillä se antaa ruokaan voimakkaan, mausteisen maun. Ja vaikka musta tahini ei ole makeaa, voit käyttää sitä myös makeisiin ruokiin, leipoa sillä tai sekoittaa sitä smoothieen.

Valkoinen tahini on sinulle luultavasti jo tuttu ja sitä on kotona 500 g:n KoRo-purkissa. Voit tehdä siitä itse kermaisinta hummusta - voit toki käyttää myös mustaa tahinia, joka on visuaalinen kohokohta Insta-feedissäsi ja lautasellasi.

Loppujen lopuksi on tietysti henkilökohtainen mieltymys, käytätkö mieluummin valkoista vai mustaa seesamivoita. Mutta KoRon motto on: Miksi valita? Koska musta tahini on luultavasti uusi keittiön kaapissasi, haluamme antaa sinulle superhelppo mutta erittäin hienostunut resepti: Musta tahinijäätelö!

Vastaavat tuotteet