
Ainesosat
- Jauhot: 140 g
- Kaakaojauhe, voimakkaasti öljyttömänä: 20 g.
- teelusikallinen leivinjauhetta: 1/2 tl
- teelusikallinen ruokasoodaa: 1/2 tl
- suolaa: 1 ripaus
- jauhetut pellavansiemenet: 1 rkl.
- kookoskukkasokeria: 100 g
- kaurajuoma: 80 ml
- kookosjogurttia: 60 g
- Kookosöljy: 30 g
- Bourbon-vaniljajauhe: 1 tl
- Glaze:
- 1 tl luomukookosöljyä: 1 tl
- Suklaapisarat ksylitolilla: 75 g
- Toppings:
- Paahdetutkookoslastut
- Kaakaonaksuja
- Maapähkinävoi
Valmistus
Vaihe 1
Kuumenna uuni 180 °C:een (ylä- ja alalämpötila) ja voitele donitsivuoka kookosöljyllä.
Vaihe 2
Valmista ensin pellavansiemenmuna sekoittamalla yksi ruokalusikallinen jauhettuja pellavansiemeniä ja kolme ruokalusikallista lämmintä vettä.
Vaihe 3
Sekoita kulhossa keskenään kookoskukkasokeri, kookosjogurtti, kookosöljy ja vaniljajauhe.
Vaihe 4
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vaihe 5
Sekoita märät aineet kuiviin aineisiin, lisää pellavansiemenmuna ja sekoita hyvin - taikinasta tulee hyvin paksua.
Vaihe 6
Kaada taikina donitsivuokiin ja paista niitä uunissa 10 minuuttia.
Vaihe 7
Anna niiden jäähtyä ja valmista kuorrutus sulattamalla suklaapisarat yhdessä kookosöljyn kanssa vesihauteessa.
Vaihe 8
Kasta donitsien päälliset kuorrutteeseen ja koristele haluamillasi täytteillä.