Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
🗓 2.6.2018 👤 Marie Schildt

Vegaaninen mini jäätelö

Vegaaninen minijäätelö, kotitekoinen jäätelövaihtoehto, joka sopii täydellisesti kesään!

Vegaaninen mini jäätelö

Ruokabloggaajana Instagramissa "Veganezeit", terveysvalmentajana YouTubessa "Stefan Männlein - Ernährung ist Medizin"ja 2-vuotiaan tyttären isänä haluan syödä terveellisesti sekä itselleni että perheelleni, mutta en silti tunne, että minun ei tarvitse olla ilman.

Minulle tämä tarkoitti luopumista tavallisesta teollisesta sokerista ja kaikista muista kuin luonnollisista ja eläinperäisistä ainesosista. Koska rakastan kookoksen ja cashewpähkinöiden makua, niiden yhdistäminen kuulosti minusta hyvältä idealta.

Täytyy myöntää, että olin erittäin yllättynyt tuloksesta. Tämän maun ansiosta kukaan ei enää tarvitse tavallista supermarketin jäätelöä. Joten vinkkini sinulle: Sinun on pakko kokeilla ;). Mutta nyt aloitetaan ja huomaatte kuinka helppoa ja nopeaa se on.

Ainesosat jäätelöä varten:

(Tekee noin 7 kappaletta.)

Jäätelötäyte: Jäätelön täytteenä käytetään mm:

Suklaata varten:

Valmistelu: Kookos ja suklaa: Kookos ja suklaa: 1:

Liota cashewpähkinöitä vedessä yön yli tai vähintään tunnin ajan (loput vedestä voit valuttaa pois). Kookoskukkasokeri kannattaa myös hienonnella tehosekoittimessa, jotta täytteestä tulee todella kermainen. Kun valmistelut on tehty, voit aloittaa: Laita cashewpähkinät, kookosmaito, vaniljajauhe ja kookoskukkasokeri tehosekoittimeen ja sekoita lyhyesti, jotta saat mukavan kermaisen seoksen. Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita ne pakastimeen noin tunniksi. Sillä välin kannattaa valmistella suklaa. Myös kookoskukkasokeri kannattaa jauhaa. Laita sitten purkki kookosöljyn kanssa kattilaan, jossa on kuumaa vettä, ja odota, kunnes kookosöljy on nestemäistä. Sekoita nestemäinen kookosöljy yhdessä kaakaojauheen ja jauhetun kookoskukkasokerin kanssa pienessä kulhossa haarukalla, kunnes siinä ei ole enää kokkareita. Jos huoneenlämpötila on alle 22 astetta, laita kulho, jossa suklaa on, lämpimään veteen, jotta se pysyy nestemäisenä. Kasta sitten pakastekermatäyte suklaaseen. Jotta Magnum nautitaan mukavan kermaisena, se kannattaa sulattaa huoneenlämmössä noin 3-5 minuuttia ennen syömistä.

Suuret kiitokset Stefanille tästä upeasta reseptistä! Muista tutustua hänen Instagram-tiliinsä ja YouTube-kanavaansa.

Instagram: veganezeit

YouTube: Stefan Männlein - Ravinto on lääkettä