Taatelit 18 artikkelia
Sisältö: 5 Kilogramma (13,10 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 5 Kilogramma (10,90 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 5 Kilogramma (13,10 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 5 Kilogramma (12,50 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.5 Kilogramma (25,00 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 5 Kilogramma (12,80 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 12 Kilogramma (8,63 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.5 Kilogramma (16,50 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 5 Kilogramma (16,20 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 13.34 Kilogramma (3,49 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.5 Kilogramma (38,00 €* / 1 Kilogramma)
Osta taateleita
Hieno seurue odottaa jo innokkaana ja vihdoin on sen aika: hänen majesteettinsa, taatelimaan kuningatar Medjool astelee saliin. Hänen rinnallaan prinsessa neiti Deglet Nour . Mutta...keitä he ovat? Ketkä muut ovat kuninkaallisen seurueen mukana? Huoneessa kuuluu kuiskauksia: "Tuo on Ajwa ja Halawi!", "Onko tuo Sukari?" ja "Luulen, että tuo on Aseel ja Deri". Mysteeri on ratkennut: kuningattaren mukana on tänään KoRo:n juhlissa koko taateliperhe!
Taatelirakkautta
Menikö pieni satutuokio liian pitkälle? Palataan sitten takaisin maan pinnalle! Taatelit (joista tässä oikeasti on kyse) ovat taatelipalmun hedelmiä, joka on aavikkokasvi, joka kasvaa Pohjois-Afrikassa sekä Lähi- ja Keski-idässä. Palmu tuottaa hedelmää vain joka toinen vuosi, mutta voi silloin tuottaa jopa 100 kiloa herkullisen makeita taateleita. Taatelipalmun käyttöikä on 80-100 vuotta, ja se voi tuottaa elinaikanaan noin 40 tonnia taateleita.
Ajatus tällaisesta taatelikasasta saa varmasti kaikkien kuivattujen hedelmien ystävien sydämet sykkimään nopeammin - mutta myös niiden sydämet, jotka haluavat korvata kaupallisen teollisuussokerin luonnollisella makeudella. Tämä onnistuu erinomaisesti taateleiden kanssa, sillä ne sisältävät jo luonnostaan paljon sokeria. Niillä on myös korkea energiapitoisuus, minkä vuoksi ne ovat saaneet hurmaavan nimen "aavikon leipä". Mitä siis odotat? Osta meidän taateleita nyt!
Taateleiden erot
KoRo:lta voit ostaa seitsemän erilaista taatelilajiketta. Onko se sinun mielestäsi paljon? Sitten tämä lyö sinut ällikällä: maailmassa on satoja (!) eri taatelilajiketta, jotka eroavat toisistaan väriltään, muodoltaan, koostumukseltaan ja maultaan. Olet jo tutustunut kuninkaalliseen taateliperheeseen: hunajaisen makeat Deglet Nour-taatelit ja karamellimaiset Medjool-taatelit. Myös Halawin taatelimme kuuluu "karamelli-taateleihin". Vähemmän makeat, mutta yhtä herkulliset kuin muut taatelilajikkeet, ovat Ajwa-taatelit. Jos haluat hedelmäistä makeutta, kokeile Sukari- tai Aseel-taateleita. Ehdoton hitti ovat Deri-taatelimme: hedelmäisten ja suklaisten vivahteiden täydellinen yhdistelmä! Suklaan ystäville taatelit tummalla suklaalla ovat erinomainen vaihtoehto! Jos pidät suklaan ja hedelmien makeasta yhdistelmästä yhtä paljon kuin mekin ja haluat kruunata sen pähkinöillä, taatelisuklaapalat - hasselpähkinän tai maapähkinän kera - ovat juuri sinua varten. Löydät lisätietoa eri taatelilajikkeista taatelimaailmastamme.
Niin erilaisia kuin taatelilajikkeemme ovatkin, niillä on myös muutama yhteinen piirre: meiltä voit ostaa käsittelemättömiä eli rikittömiä taateleita, jotka eivät sisällä lisättyä sokeria eivätkä säilöntäaineita ja antavat ruoalle luonnollisen makeuden. Lukuun ottamatta 1 kg:n pakkauksessa olevia kivettömiä Deglet Nour -taateleita ja kivellisiä Deglet Nour -taateleita, kaikki taatelimme ovat myös kuidun lähteitä. Jotkin Medjool-lajikkeistamme ja pilkotut taatelit ovat myös luomolaatuisia. Kaikki taatelimme ovat vegaanisia, koska olet mielestämme vegaanina jo tuhlannut tarpeeksi vuosia elämästäsi ainesosaluetteloiden lukemiseen.
Herkullisia taatelireseptejä
Pekoniin käärityt taatelit ovat uskomattoman herkullisia, mutta mielestämme aavikkohedelmä on paljon muutakin! Koska taatelit ovat luonnostaan makeita, ne ovat (vegaanisen) keittiön todellinen monitaituri. Kun esimerkiksi haluat seuraavan kerran valmistaa oman kaurajuomasi kasvijuomasekoittimella, voit yksinkertaisesti hienosäätää sen taateleilla saadaksesi lisää makeutta. Taatelit sopivat hyvin myös kakkuihin ja muihin jälkiruokiin. Ja jos haluat aloittaa päivän makealla aamiaisella, taateli-manteli-kaurapuuromme on juuri sinulle sopivaa!
Emme olisi KoRo, jos emme myös antaisi sinulle välipalaehdotuksia taateleille. Voit esimerkiksi kokeilla meidän mehukasta taatelileipäämme manteleiden kanssa, tehdä omia energiapalloja - tai napostella niitä sellaisenaan! Taatelit sopivat hyvin myös erilaisiin dippeihin, kuten taatelituorejuustolevitteeseemme. Jos sinulla ei ole aikaa tehdä itse, voit tilata suosittua luomu taateli-hasselpähkinätahnaamme tai herkullista luomu taateli-hamppulevitettämme. Kuten huomaat: Ei ole (melkein) mitään, mitä et voisi tehdä taatelimme kanssa! Taatelien sijasta voit käyttää myös luomu taatelisokeria, taatelitahnaa tai luomu taatelisiirappia, jotka kaikki on valmistettu 100-prosenttisesti Deglet Nour -taateleista.
Kysymykset taateleista
Haluamme antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot taateleistamme. Jos sinulla on kysyttävää tietystä tuotteesta, tarkista tuotekuvaus. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa, niin selvitämme kaikki kysymyksesi.
Mistä taatelit ovat peräisin?
Taatelipalmu pitää lämpimästä ja aurinkoisesta ilmasta (Kukapa ei pitäisi?). Maailman suurimmat tuotantomaat ovat Saudi-Arabia, Algeria, Pakistan ja Tunisia. Taatelimme tulevat myös Dubaista ja Israelista.
Miten eri taatelilajikkeet eroavat toisistaan?
Taateleita on useita satoja lajikkeita, jotka eroavat toisistaan väriltään, muodoltaan, koostumukseltaan ja maultaan. Esimerkiksi taateleiden kuningatar, Medjool-taateli, maistuu sokerisen makealta ja karamellimaiselta. Sukari- tai Aseel-taateleissa on puolestaan erityisen hedelmäinen vivahde. Kaikkien suklaafanien kannattaa ehdottomasti kokeilla meidän Deri-taateleita.
Ovatko taatelit terveellisiä?
KoRo:lla emme halua jakaa ruokaa terveelliseen ja epäterveelliseen, sillä terveellinen tarkoittaa ennen kaikkea tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Meidän taateleihimme ei ole lisätty sokeria tai säilöntäaineita, ja ne ovat myös rikittömiä. Taatelimme ovat myös kuidun lähde, lukuun ottamatta 5 kg:n paketissa olevat kivelliset Deglet Nour-taatelit ja kivettömät Deglet Nour-taatelit.
Vaikuttavatko taatelit ruoansulatukseen?
Vaikka taatelit ovatkin herkullisia, niitä kannattaa nauttia kohtuudella. Koska suuremmissa määrissä niillä voi olla laksatiivinen vaikutus.
Miten taateleita tulisi säilyttää ja kauanko ne säilyvät?
Taatelit on parasta säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa suojassa auringonvalolta. Ne säilyvät lajikkeesta riippuen vähintään 12 kuukautta. Joitakin taatelilajikkeita, kuten Medjool-taatelit Jumbo Choice kivellä, voi jopa säilyttää pakastettuna (jopa -18 °C:ssa), mikä pidentää niiden säilyvyyttä jopa 18 kuukauteen! Tarkista tuoteselosteesta, kuinka kauan suosikkitaatelisi voidaan säilyttää.
Voiko taateleita syödä raskauden aikana?
Taatelimme ovat käsittelemättömiä eivätkä sisällä lisäaineita. Siksi emme näe mitään ongelmaa näiden makeiden herkkujen syömisessä raskauden aikana. Suosittelemme kuitenkin, että syöt niitä kohtuudella, ja kehotamme sinua ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos olet epävarma.
Voiko koirani syödä taateleita?
Emme ole ainoita, jotka nauttivat taatelien makeasta mausta - myös koirat rakastavat niitä. Sama pätee myös nelijalkaiseen ystävääsi: nauti kohtuudella! Taateleilla voi olla myös laksatiivinen vaikutus koiriin, ja ne sisältävät myös paljon sokeria. Voit tietysti edelleen sekoittaa muutaman taatelin koiranruokaan tai kotitekoisiin herkkuihin silloin tällöin. Muista kuitenkin poistaa kivi ensin. Jos olet epävarma, on parempi kysyä eläinlääkärin neuvoa etukäteen.
⠀