🗓 24.7.2019 👤 Sarah Klein 👌 Yksinkertaisesti

Kotitekoinen jäätelö

Kesä, aurinko ja viileä jäätelö - se tekee päivästä täydellisen! Opi tässä artikkelissa, miten voit valmistaa oman jäätelön.

Kotitekoinen jäätelö

Jos olet jo kokeillut kaikkia makuja kulman takana sijaitsevassa jäätelöbaarissa tai haluat tehdä jäätelöä itse, kerromme tässä, miten se tehdään.

Tiedä, mitä siinä on

Oman jäätelön valmistamisen etu on ilmeinen: sinä päätät, mitä jäätelöön laitetaan ja minkä makuista se on. Olipa kyseessä vesijää, parfait, sorbet, maitojää tai värikkäät jääluomukset - sinä olet pomo ja voit purkaa höyryjä.

Peruste - vesi- vai maitojäätelö?

Kaikki jäätelöt eivät ole samanlaisia. Sekä vesi- että maitopohjaiset jäätelöt ovat kylmiä, mutta ne valmistetaan eri tavalla ja vaativat erilaisia ainesosia ja valmistustekniikoita. Siksi sinun on ensin päätettävä: Pidätkö enemmän kevyestä vesijäätelöstä vai kermaisesta maitojäätelöstä?

Klassinen ja yksinkertainen: vesijää

Vesijää on melko helppo valmistaa. Perusainesosa on - kuten nimikin kertoo - vesi. Se, mitä muuta lisäät, on täysin sinun päätettävissäsi. Se maistuu hyvältä, jos soseutat 300 grammaa tuoreita hedelmiä mössöksi. Tähän sopivat marjat tai eksoottiset hedelmät, kuten mangot. Sekoita hedelmäsekoitus veden kanssa, kunnes se on nestemäistä mutta silti hieman kermaista, kurpitsakeiton kaltaista. Voit makeuttaa jäätelön haluamallasi tavalla, esimerkiksi sokerilla, Panelalla, agavesiirapilla tai - kaloritietoisille - ksylitolilla tai erytritolilla. Laita seos sitten sopivaan astiaan. Jos haluat, voit laittaa siihen tikun. Laita se sitten pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

Kermainen ja monipuolinen: Maitojäätelö

Maitojäätelö maistuu ihanan kermaiselta ja virkistää meitä kuumina päivinä. Perusreseptissä tarvitaan 500 ml maitoa (mieluiten täysrasvaista) ja 300 ml kermaa. Hyvän koostumuksen saamiseksi on suositeltavaa käyttää 2-3 kananmunaa - mutta ei ole pakko. Sekoita kaikki yhteen noin 200 gramman sokerin tai muun makeutusaineen kanssa ja pakasta. Voit lisätä makuja varten muita aineksia haluamallasi tavalla.
Jos haluat esimerkiksi hoikan suklaajäätelön, voit sekoittaa siihen ksylitolista, kaakaopavuista tai kaakaonibseistä valmistettuja suklaapisaroita. Jos haluat hieman eksotiikkaa, lisää kookoshiutaleita, mangopaloja ja teelusikallinen inkiväärijauhetta.
Jos olet kyllästynyt tylsiin vakiomakuihin, voit kokeilla epätavallisempia yhdistelmiä. Basilika, minttu, inkivääri tai kardemumma sopivat jännittävään makuvivahteeseen ja tekevät esimerkiksi sitruunajäätelöstä jännittävää ja voimakkaampaa.
Jos haluat jäätelöön runsaan värin, voit käyttää myös ruusunmarjajauhetta, acerolajauhetta tai acaijauhetta. Erityisen yltiöpäistä on, jos haluat tehdä esimerkiksi punajuurijäätelöä ja käyttää tuoreita punajuuria tai punajuurijauhettamme. Lisää joukkoon hieman seesaminsiemeniä ja lusikallinen tahinia.
Vielä hullumpaa on, kun teet sinistä jäätelöä spirulinajauheella. Se näyttää jännittävältä, mutta se myös maistuu hyvältä.

Vegaaninen jäätelö

Jopa vegaanit voivat helposti valmistaa kermaista jäätelöä ja höyryttää jauheilla, mausteilla ja hedelmäyhdistelmillä. Käytä maidon, kerman ja kananmunan sijasta banaaneja! Erittäin kypsät banaanit ovat tähän parhaita. Leikkaa ne pieniksi viipaleiksi ja laita ne pakastepussiin yön yli. Soseuta sitten banaaniviipaleet ja sekoita ne esimerkiksi manteli-, maapähkinä- tai cashewpähkinätahnaan. Muutama lusikallinen chia-siemeniä sopii myös hyvin tähän. Lisää päälle banaanilastut ja vegaanijäätelö on valmis.
Voit myös pakastaa (vegaanista) jogurttia. Koristele marjoilla, kuivatuilla hedelmillä tai pähkinöillä, ja saat myös erinomaisen jäätelökokemuksen.

Vastaavat tuotteet