Viljat 22 artikkelia
Sisältö: 2.5 Kilogramma (3,60 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.14 Kilogramma (7,14 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 2 Kilogramma (5,50 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 2.5 Kilogramma (16,60 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 1.68 Kilogramma (7,74 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.25 Kilogramma (32,00 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.5 Kilogramma (21,00 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 0.5 Kilogramma (36,00 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 1.5 Kilogramma (24,00 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 10 Kilogramma (16,15 €* / 1 Kilogramma)
Sisältö: 3 Kilogramma (19,33 €* / 1 Kilogramma)
Osta luomu viljoja netistä
Myönnetään, nuudelit ja riisi ovat aika mahtavia. Kätevästi ja nopeasti valmistettuna nämä lisukkeet löytävät usein näin tiensä lautasillemme. Joskus ateriat saattavat kuitenkin kaivata hieman vaihtelua. Tässä kuvaan astuu viljavalikoimamme, josta löydät muun muassa hirssiä, couscousia, bulguria ja muita herkullisia vaihtoehtoja perinteisten lisukkeiden rinnalle.
Osta luomu viljoja KoRo:lta
Jos KoRo on sinulle tuttu, tiedät varmasti myös, että korkea laatu ja tuotteiden luonnollisuus on meille tärkeää. Suurin osa KoRo:lta löytyvistä viljoista on siksi kasvatettu kontrolloidun luonnonmukaisen viljelyn mukaan. Kun mahdollista, ostamme viljamme, kuten luomu spelttimannamme, paikallisilta pienviljelijöiltä Saksasta. KoRo:lla yksi tavoitteemme on tehdä tuotteen matkasta mahdollisimman lyhyen tuottajalta asiakkaalle. Näin luomu viljamme pakataan tuoreena myllystä, paikan päällä, ilmatiiviisiin pakkauksiimme. Tämä pitää huolen parhaasta laadusta, mutta näin säästyy myös sinulta rahaa.
Vilja ei aina tarkoita vehnää: tärkeimmät viljat yhdellä katsauksella
Viljalajeja on olemassa paljon enemmän kuin mitä ehkä tulee mieleen sanan kuullessa. Nykyään, kuten ennenkin, vehnä on viljellyin viljalaji Saksassa. Siitäkin syystä erilaiset viljalajit rikastuttavat ruokapöytiämme. Vehnän rinnalla ihmisille tärkeimpiin viljalajeihin kuuluvat riisi, maissi, hirssi, ruis, kaura ja ohra.
Vehnä
Useimmat meistä yhdistävät vehnän vaaleaan vehnäjauhoon, jonka ei tule koskaan puuttua keittiöstä. Vehnä on nykyään monessa maassa yksi osa perusravintoa. Erityisen rakastettua on niin sanottu “leipävehnä”, jota käytetään leivosten ja vehnäleivän valmistukseen. Durumvehnää taas voi löytää esimerkiksi pastasta, couscousista ja bulgurista. Harva tietää, että myös speltti kuuluu vehnän alalajeihin. Speltin kevyen pähkinäinen maku tekee siitä joka paikan aineksen – spelttihiutaleina myslissä, spelttimannana maukkaassa puurossa tai spelttipastana vegaanisen peston tai tomaattikastikkeen kera.
Riisi
Erityisesti Aasian alueella riisi tärkeä osa ravintoa. Tarjolla on monia erilaisia riisejä, joten valinta tapahtuu usein käyttötarkoituksen mukaan. Pääpiirteittäin riisit voi jakaa pitkäjyväisiin, kuten basmati- ja jasmiiniriisiin, ja puolipyöreisiin ja pyöreisiin, kuten puuroriisiin, sushiriisiin ja risottoriisiin. Löydät suuren valikoiman erilaisia riisejä riisivalikoimastamme.
Hirssi
Tällä piensiemenisellä viljalla on pitkä historia, joka ei kuitenkaan ole niin tunnettu riisin, perunan ja maissin rinnalla. Viime vuosien aikana hirssi on onneksi tehnyt ansaitun paluun suosioon. Tämä gluteeniton vilja maistuu nimittäin mahtavalta lihan, kalan ja vihannesten kanssa, mutta siitä voi halutessaan myös valmistaa ihanaa makeaa levitettä kanelin ja sokerin kera. Sen lisäksi hirssihiutaleet ovat gluteeniton vaihtoehto perinteisten kaurahiutaleiden rinnalle. KoRo:n hirssi on 100 % peräisin kontrolloidusta luonnonmukaisesta viljelystä.
Maissi
Aivan kuten hirssi, myös maissi on gluteeniton vilja. Maailman viljellyimpien viljalajien joukossa maissi on ainut Amerikasta kotoisin oleva laji, mutta sitä on viljelty satoja vuosia myös Euroopassa. Siinä missä supermarketit tarjoavat maissia pääosin säilytystölkeissä, olemme me KoRo:lla päättäneet käyttää hellävaraista pakastekuivauksen säilöntämekanismia, kuten monien tuotteidemme kohdalla. Pakastekuivatusta maissista uutetaan pois ainoastaan vesi ja suurin osa ravintoaineista pysyvät ennallaan. Maissi valloittaa myös monipuolisilla käyttömahdollisuuksilla – kokkauksessa tai viimeistelynä salaatin päällä. Jauhettuna maissista saa myös loihdittua ihanan kermaista polentaa.
Kaura, ruis, ohra
Nämä kolme viljaa ovat tunnettuja erityisesti aamupalapöydästä. Kaurahiutaleet kuuluvat jokaiseen perinteiseen mysliin. Kuten kauraa, myös vehnää, ohraa ja ruista voi mainiosti jauhaa. Monipuolisesti käytettävät luomu neljän viljan hiutaleet eivät toimi mainiosti ainoastaan puurossa, mutta myös esimerkiksi pihveissä. Kuten Suomessa, myös Saksassa rukiin leivässä tulee olla hyvää. Vihreä luomu ohranorasjauheemme on mainio smoothie-superfood ja balilaisten kahviloiden hittituote. Tätä, myös meillä suosiossaan nousevaa, jauhetta varten nuoren ohranoraan lehdet pakastekuivataan ja jauhetaan.
Pseudoviljat
Pseudoviljat eli ns. valeviljat ovat määritelmän mukaan viljoja, joita käytetään samoin tavoin kuin perinteisiä viljakasveja, mutta kuten vehnä, ruis ynnä muut viljat, ne eivät ole heinäkasveja eivätkä siten täytä viljan määritelmää. Kaikki pseudoviljat ovat gluteenittomia ja sopivat siten erityisesti gluteenittomaan ruokavalioon ja ovat keliaakikoille mainio vaihtoehto perinteisille viljoille. Tärkeimpiin pseudoviljoihin kuuluvat tattari, kvinoa ja amarantti.
Viljojen käyttö keittiössä
Kylmänä tai kuumana, viljat ovat keittiön todellinen joka paikan tähti. Viljatuotteiden valmistaminen on usein erittäin helppoa - esimerkiksi raikas couscous-salaatti valmistuu minuuteissa. Reseptin seuraaminen pilkuntarkasti ei myöskään ole pakollista. Useimmiten viileänä tarjoiltavaan couscous-salaattiin voi nimittäin lisätä mitä vain haluat – tai jääkaapin perältä löytyy. Valmista yksinkertaisesti tämä, pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä kotoisin oleva, couscous pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja anna mielikuvituksesi juosta vapaana. Sama pätee muuten myös bulguriin. Myöskin durumvehnästä valmistettava bulgur on helposti valmistettava, kuten couscous, ja sopii siten herkullisesti vihannesten tai lihan lisukkeeksi riisin tapaan. Koska bulguria lämmitetään jo tuotantovaiheessa, voi sen valmistaa lyhyessä ajassa myös viileässä salaatissa tarjoiltavaksi. Näöltään pieneksi muotoiltu bulgur muistuttaa hirssin siementä. Vaikka hirssiä on käytetty jo keskiajalta asti laajasti ravintona, on se nykyään hiukan unohdettu. Hirssi sopii kuitenkin mainiosti gluteenittomaksi lisukkeeksi vihanneksille, kalalle tai lihalle. Hirssipuuron ja hirssisalaatin lisäksi hirssistä voi mainiosti myös valmistaa ohutleipää.
Kysymyksiä viljoista
Haluamme antaa sinulle kaikki tietomme viljoihin liittyen. Jos sinulla herää kysymyksiä tiettyyn tuotteeseen liittyen, parhaiten tietoa löytyy tuotesivun spesifikaatiosta. Jos et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta.
Voinko ostaa KoRo:lta luomuviljoja?
Kyllä, suurin osa valikoimassamme olevista viljatuotteista on 100 % peräisin kontrolloidusta luonnonmukaisesta viljelystä. Suosituimpiin luomutuotteisiin kuuluvat luomu hirssi, luomu couscous, luomu bulgur.
Ovatko viljat vegaanisia?
Kyllä. Erityisesti täysjyvätuotteet, kuten couscousimme.
Voinko ostaa KoRo:lta gluteenittomia viljoja?
Kyllä! Hirssi, riisi ja maissi ovat gluteenittomia viljoja. Mahdollisista tuotannossa tulleista jäämistä johtuen KoRo:n valikoiman tuotteita ei ole aina kuitenkaan luokiteltu gluteenittomiksi. Pseudoviljat-sivulta löydät kuitenkin täysin gluteenittomia vaihtoehtoja, kuten tattaria.
⠀